No 01.01.2025 stājas spēkā ES Atmežošanas Regula (EUDR)

Kā Jūs jau zināt, no 01.01.2025 stājas spēkā ES Atmežošanas Regula (EUDR) https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/PDF/?uri=CELEX:32023R1115. Kas, cita starpā, paredz References numura un Verifikācijas koda iegūšanu EU sistēmā TRACE, un tās nodošanu koksnes pircējiem. Ar tālāku šīs informācijas nodošanu no pirmreizējās pārstrādes līdz gala produktam.

SIA “Koksnes plūsmas datu centrs” (KpDC), kā Eiropas papiNet grupas pārstāvis ir gatavs sniegt pakalpojumu, kas ietver šī numura un koda nodošanu no meža sienas līdz uzmērījumam industrijā. Nodrošinot to ar elektronisko dokumentu aprites platformas palīdzību, iekļaujot  saistītos papiNet standarta dokumentus (TDU [Transportēšanas darba uzdevums] / DeliveryInstruction, KVA [kokvedēja atskaite= e-pavadzīme] / DeliveryMessage, TP [Testēšanas pārskats]/ MeasuringTicket).

Pielikumā atrodami piemēri.

Visos minētajos XML dokumentos izmaiņu vieta meklējama,  –

Aiz komentāra <!–EUDR. Ja nepieciešams, tagu var atkārtot–>

Šeit atrodama jaunā XSD shēma. Sistēmās, kurās XSD shēma tiek izmantota, lūdzu atjaunot uz jaunāko.

https://www.papinet.org/fileadmin/user_upload/v2r40/20240321/papiNetSchemaV2R40_20240321_2024-06-25.zip

References numura formāta paraugs – 24LVDUIZV9SK94

Verifikācijas koda formāta paraugs – RAPLHYL1

IT izstrādes speciālistiem, ja vēl nepieciešama papildus informācija, lai saprastu kopējo struktūru, lūdzu rakstīt uz kpdc@kpdc.lv . Piešķirsim Jums pieeju tehniskai dokumentācijai, kur aprakstīti API servisi un citas nianses.

Sākot ar 20.09.2024 būs pieejama testa vide – https://classa.kpdc.lv/login . Lai iegūtu testa lietotāja tiesības, lūdzu sazināties ar Artūru Veldri https://kpdc.lv/kontakti .

Pieņemu, ka daudziem no Jums radīsies jautājums, par šī References koda ieguvi. KpDC to nenodrošina. Šeit atrodama informācija par esoša References numura un Verifikācijas koda tālāku komunikāciju.